TimoKarstu

Vaalien alla perussuomalaisuus tarttuu muihinkin puolueisiin

Edellisessä kirjoituksessa (Uusi Suomi puheenvuoro) esitin tukun kysymyksiä mitä voi esittää eduskuntavaaliehdokkaalle. Tässä kirjoituksessa kerron omia mielipiteitäni. Kaikkiin yhteiskunnan ongelmiin ei tietenkään ole yksiselitteistä vastausta. Moni asia voitaisiin pienellä muutoksella korjata.


Nykymittakaavassa ison lapsiperheen isänä moni asia saa sappeni kiehumaan. Nykyisen hallituksen aikana on tehty valitettava ennätys lapsiperheisiin kohdistuvien leikkausten määrässä. Lapsilisiä on helppo leikata, kun lasten vanhemmat useimmiten joutuvat tekemään paljon töitä eikä suurempaan vastalausemyrskyn kehittämiseen jää aikaa. Tuoreessa muistissa on omalle kohdalle sattunut yli 50 euron leikkaus kuukaudessa - ei ole iso raha mutta vuoden aikana jo melko paljon. Toinen asia mikä lapsiperheauton omistajana aiheuttaa kiukkua on dieselvero - jos olet menossa viiden lapsen kanssa jonnekin, niin täytyy olla 7-paikkainen auto ja siitäkös valtio tykkää: vero lähes 1000 euroa (nykyään kulkee nimellä ajoneuvovero= perusvero + käyttövoimavero) vuodessa. Ei kait olisi kauheasti vaadittu, jos jokaisesta lapsesta 18 vuoden ikään saakka saisi 200 euroa vähennystä vuotuisesta ajoneuvoverosta. Kolmas todella huolestuttava asia on koulujen ryhmäkokojen suurentaminen. Ei tarvitse olla mikään kristallipallon keksijä, jos ymmärtää mitä ongelmia tulee 10 oppilaan ryhmässä verrattuna 30 oppilaan ryhmään. Isossa ryhmässä nykyisillä kurinpitomenetelmillä opiskelu ei ole läheskään niin tehokasta kuin pienemmässä ryhmässä. Isoissa kouluissa lieveilmiöt kuten kiusaaminen on vaikea havaita ja vaarana on jopa huumeiden leviäminen kouluihin. Koulujen pitäisi olla luonnon keskellä eikä keskellä kaupunkia. Vaikka nämä asiat ovat tiedossa, niin silti tehdään suunnitelmia suurkouluista: järjetöntä. Videokoulutuksien ja nettiopetuksen tuomaa lisämahdollisuutta pitäisi enemmän hyödyntää.


Onneksi valtion kannalta on toinenkin ryhmä, jota voi kurjistaa ilman suuria vastaväitteitä: nimittäin eläkeläiset. Heiltä voi leikata, yleensä he ovat puolustuskyvyttömiä ja työikäisiä ei kiinnosta vielä niin kaukaiset asiat. Ei ole löytynyt edustajiltamme hyviä esityksiä miten vanhusten elämää saataisiin oikeasti helpotettua. Eläkeläisillä voisi mielestäni olla ilmainen terveydenhuolto lääkkeineen. Onko helpotettu eläkkeellä olevien työllistymistä? No ei. Mielestäni ihmisille pitäisi tarjota mahdollisuus työn tekemiseen eläkkeelläkin nykyistä paremmin: aivan liian monta kovaa ammattilaista on eläkkeellä vaikka haluaisivatkin tehdä edes osa-aikaisesti entistä työtään.


Meidän yhteiskuntamme on rakentunut siten, että naisia on hivenen enemmän kuin miehiä. Nyt kuitenkin päättäjämme ovat keksineet, että miehiä pitää saada enemmän yhteiskuntaan ja veruke tähän on ollut tulevien eläkkeiden maksajien vähäisyys. Nykyinen maahanmuuttopolitiikka on vain täysin epäonnistunut. Ei voi tuoda maahan kouluttamattomia ihmisiä sellaisille aloille, joissa meillä muutenkin on suuri työttömyys. Työllistymisprosentti nykyisillä maahanmuuttajilla on luonnollisesti vaatimaton. Lisäksi järjettömintä on tuoda sellaisia ihmisiä tänne, joiden perheessä naisilla ei ole oikeuksia. On turha kuvitella, että he ikinä sopeutuisivat meidän oloihin. Mielenkiintoinen ja ymmärrettävästi paljon vihastusta herättävä tapahtumasarja on käynnissä yhteiskunnassa, nimittäin raiskauksien ja nimenomaan lapsiraiskauksien lisääntyminen sekä näiden erityispiirteenä lapsiraiskausrinkien ilmaantuminen. Näissä maahanmuuttajat ovat yliedustettuina ja määrä tietenkin vähenee sen mukaan mitä useampi maassa oleva saa Suomen kansalaisuuden: moni lisäksi ihmettelee, miksi ruotsalaisia raiskaajia on niin paljon Suomessa, kun ei niitä ennen ollut? No tietenkin sen takia, että Ruotsissakin maahanmuuttajille jaetaan Ruotsin passi avokätisesti ja ulkomaalaistaustaiset raiskaajat näkyvät "ruotsalaisina". Suositan Tanskan suunnitelmaa, jossa raiskauksiin syyllistyneet maahanmuuttajat eristetään rangaistuksen ajaksi ja sitten saavat odottaa vaikka maailman tappiin siellä karkotusta, jos eivät vapaaehtoisesti suostu lähtemään. Olisin valmis myös laajentamaan tämän karkotusrangaistuksen koskemaan Israelin malliin koko kyseisen henkilön sukua. En yleensä etsi negatiivisia asioita toisten puolueiden ohjelmista, nyt kuitenkin silmiinpistävää on vaalien alla yhdenmukaisuus perussuomalaisten näkemysten kanssa - aika läpinäkyvää ja vaalien jälkeen sitten voidaan tämäkin unohtaa.


Yrittäjät ovat tärkeä osa meidän yhteiskuntaamme. Kevytyrittäjyyden tukeminen ja siihen kannustaminen on välttämätöntä, jotta saamme yhteiskunnan rattaat pidettyä liikkeellä. Monille on vaikea kynnys lähteä varsinaiseksi yrittäjäksi: ennakkoverot, kirjanpito, lisäennakot, lisäverot jne voi pelottaa. Jos kevytyrittäjyys tuntuu toimivan ja haluja riittää niin voi perustaa varsinaisen yrityksen. Jos sitten asiat menee huonosti ja joutuu vaikeuksiin velkojen kanssa niin yrittäjän toimintaedellytyksiä pitäisi yrittää turvata velkasaneerauksen kautta kuten on tehtykin.


Nykyinen suuntaus julkishallinnossa on ollut palvelujen yksityistäminen. Muistan vielä ajan, kun talonmiehiä oli enemmän: he hoitivat kaikenlaiset kiinteistön ylläpitoon liittyvät tehtävät. Mutta miten on nykyään, jos kyseinen asia ei kuulukaan yrityksen toimialueeseen? Ei taida kuulua sitten kenellekään. Tämä yksityistämisen suuntaus on terveydenhuollossakin. Monien terveyskeskusten ja sairaaloiden poliklinikoidenkin työt hoitaa ulkopuolinen yritys. Kansalaisen kannalta on sama kenen töissä lääkärit tai hoitajat on: enemmänkin merkitsee, paljonko palvelusta joutuu maksamaan ja onko henkilökunta koulutettua. 


Mielestäni meillä pitää olla riittävän vahva armeija, olemme sitten Natossa tai ei. Tähän kuuluu osana niin meri-, maa- kuin ilmavoimatkin unohtamatta hybridisodankäyntiä ja terrorismin vastaista valmiutta. Ilman kunnollisia hävittäjiä meillä ei ole mahdollisuutta puolustaa ilmatilaamme. Kotimaisilla biopolttoaineilla (ks erillinen blogi Uusi Suomi puheenvuoro) ja omavaraisella maataloudella voimme lisätä huoltovarmuuttamme kriisin kohdatessa. Meidän puolustuspelotteemme pitää olla riittävä, jotta vakuutamme ulkopuoliset vallat siitä, että tänne ei ole tulemista. Puolueettomuus on mielestäni kulmakivemme, muistaen kuitenkin Venäjän läheisyyden.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat