TimoKarstu

Ketä äänestää Eduskuntavaaleissa?

 

Eduskuntavaalit lähestyvät ja vaalimainoksia tulee eri medioiden, puskaradionkin kautta enenevässä määrin vaaleihin saakka. Valinta voi olla helppo, jos ehdokkaana on joku tuttu ja turvallinen. Yksinkertaista on myös mennä vaalikoppiin ja valita sieltä ehdokas. Osa ihmisistä on kuitenkin kriittisiä ja he tutkivatkin ehdokkaansa taustat ja mielipiteet tarkkaan etukäteen. Internetin ihmeellinen maailma tarjoaa nopeasti linkit ehdokkaan blogikirjoituksiin tai vastauksiin vaalipaneeleissa. Esitän tässä tukun kysymyksiä ja joitain mielipiteitänikin.


Mikä on ehdokkaan suhtautuminen lapsiperheiden ja vanhusten tilanteeseen? Onko oikein ja hyväksyttävää, että he ovat joutuneet tulotasostaan huolimatta leikkausten kohteeksi? Ymmärrän hyvin, että meillä moni asia on hyvällä tolalla ja palveluita tarjotaan kattavasti. Tuetaanko lapsien hankintaa riittävästi ja opetetaanko koulussa, että perheessä pitää olla nykyistä enemmän lapsia, jotta eläkkeen maksajia riittää tulevaisuudessa? Pystymmekö takaamaan veteraaneillemme kunniakkaan loppuelämän? 


Mikä on ehdokkaan mielipide valtiovallan nykyiseen tapaan käyttää yhteisiä verovarojamme? Tuetaanko maaseudun elinvoimaisuutta tiestöstä huolehtimalla? Huolestuneena on tullut seurattua kansallisomaisuutenamme olevan tiestön korjausvelkaa, joka ei ole ainakaan vähenemään päin. Ohjataanko tarpeeksi resursseja internetyhteyksiin ja sitä kautta luodaan mahdollisuus tehdä etätyötä maaseudulta käsin?Mikä on ehdokkaan suhtautuminen hävittäjähankintoihin, NATO-jäsenyyteen tai Venäjään?

 

Ymmärtääkö ehdokas nykyisen epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan riskit? Onko naisten, lasten ja nuorten oltava tässä ensimmäisinä kärsijöinä? Tämän asian osalta pyydänkin teitä arvon leidit, yhdistykää, tukekaa sellaista puoluetta, joka lopettaa tämän hölmöilyn. Lapsiin ja naisiin kohdistuvista seksuaali- ja pahoinpitelyrikoksista minimirangaistuksia tulee korottaa tuntuvasti, nykyiset ehdonalaiset tuomiot ovat naurettavia. Hyväksyykö ehdokas sananvapauden Suomessa muiltakin kuin samanmielisiltä? Ymmärtääkö ehdokas vaihtoehtomedioiden syntymekanismin?


Onko ehdokkaalla kokemusta palkkatyöstä, yrittäjyydestä? Ymmärtääkö hän, että pienyritykset ovat välttämätön osa yhteiskuntaamme? Onko ehdokas sitoutunut kotimaisen tuotannon tukemiseen niin yritysten kuin energiapolitiikankin kautta? Tunteeko hän terveydenhuoltojärjestelmämme ja miten hän suhtautuu SOTE-uudistukseen? Onko ehdokkaalla niin paljon elämänkokemusta, että ymmärtää koulujen ryhmäkokojen kasvattamisen järjettömyyden?


Kaikkien kysymysten jälkeen pitää muistaa, että kansanedustajan tehtävä on vain ja ainoastaan edustaa Suomen kansaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JarkkoPalmgren kuva
Jarkko Palmgren

Hyvä kirjoitus. Herättelee ihmisiä. !

Toimituksen poiminnat